Publisert Legg igjen en kommentar

Elg og hasselback-poteter med konjakkpeppersaus

Jeg er så heldig at jeg har jeger i familien, så jeg har god tilgang på elg. Om du ikke er så heldig, så prøv spesialforretninger  gårdsmatutsalg og lignende. Eller ta noe annet kjøtt og følg resten av oppskriften.

Du trenger:
Poteter
Hvitløk
Rosmarin
Salt og pepper
Hard ost, feks Grana Padano
Rosmarin
Smør og olje
Pepper, gjerne i forskjellige farger
Konjakk
Tørket traktkantarell (kan sløyfes)
Litt mel
Kraft eller buljong
Entrecôte av elg (eller annet smakfullt kjøtt)
Villmarkschutney
Sopp og traktkantarellolje

Konjakkpeppersaus

Begynn med sausen, fordi tørket pepper trenger litt tid. Ha en god ss eller to med pepper i en tørr kjele på medium varme til hele kjøkkenet dufter nydelig av pepper. Tilsett en klunk konjakk og litt vann og kok nesten helt inn. Sett til side en god time.

En time før mat steiker du 3 ss mel i 3 ss smør på middels varme til det er godt brunet. Tilsett kraft eller buljong til sausen er passe tykk, og ha oppi konjakkpepper. Her kan du også tilsette en ts knust tørket traktkantarell for å få mer umami i sausen. Nydelig! Kok minst 15 minutter på lav varme. Visp innimellom.

Hasselback-poteter
Skjær potetene nesten gjennom i tynne skiver. Legg gjerne en tresleiv på skjærefjøla for å lettere unngå å skjære tvers gjennom.

Ha potetene i en ildfast form, legg litt smør på, litt knust hvitløk og noen urter, for eksempel rosmarin oppå og drisle litt god olje over. Topp med raspet ost og steik i en time på 200 grader. Om de blir stående lenger enn en time går det bra, bare senk temperaturen til 150 grader.

Entrecôte av elg pepres godt og grilles på høy varme ganske kort tid, og kjøttet fem minutter hvile.

Sjampinjong steikes i traktkantarellolje for å høyne smaken på sjampinjongen.

Serveres med Villmarkschutney, og kanskje noen grønnsaker for å få mer farge på retten en jeg gjorde her. Velbekomme!

Villmarkschutney 100 ml

kr 89,00

Villmarkschutney inneholder traktkantarell  som er plukket på hemmelige steder i skogen i Våler, steinsopp fra Spulsåsen, einebær fra en busk nærme Eidsmangen og honning fra Finnskogen. I tillegg inneholder den eddik, sukker, salt, rosepepper, svisker, løk, gulrot, rødbeter, kanel og cayennepepper.

Dette et soppsyltetøy som gir en helt spesiell smaksopplevelse. Siden Villmarkschutney i seg selv har så mye smak passer dette godt til ost, gravet kjøtt og fisk eller til vilt. Jeg synes også du bør prøve en liten dæsj til god vaniljeis. 😉

20 på lager

Kategori:

Tilleggsinformasjon

Vekt 250 g

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Villmarkschutney 100 ml”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

1 × three =


Traktkantarellolje 125 ml

kr 78,00

Deilig aromatisk traktkantarellolje. Drisle noen dråper på pizzaen rett før den går i ovnen, eller på torsk eller laksefilet, eller salaten. Gjerne på pommes frites også. Denne steker du den litt kjedelige butikk-sjampinjongen i for å høyne smaken, eller til hvor som helst ellers du ville brukt en god olje.  Hva med en vinaigrette?: 4 ss traktkantarellolje, 2 ss god eddik, 1 ss finhakket sjalottløk og litt salt og nykvernet pepper.

Inneholder traktkantarell og peanøttolje.

1 på lager

Kategori:

Tilleggsinformasjon

Vekt 270 g

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Traktkantarellolje 125 ml”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

three × three =


 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5 + fifteen =