Publisert Legg igjen en kommentar

Elg og hasselback-poteter med konjakkpeppersaus

Jeg er så heldig at jeg har jeger i familien, så jeg har god tilgang på elg. Om du ikke er så heldig, så prøv spesialforretninger  gårdsmatutsalg og lignende. Eller ta noe annet kjøtt og følg resten av oppskriften.

Du trenger:
Poteter
Hvitløk
Rosmarin
Salt og pepper
Hard ost, feks Grana Padano
Rosmarin
Smør og olje
Pepper, gjerne i forskjellige farger
Konjakk
Tørket traktkantarell (kan sløyfes)
Litt mel
Kraft eller buljong
Entrecôte av elg (eller annet smakfullt kjøtt)
Villmarkschutney
Sopp og traktkantarellolje

Konjakkpeppersaus

Begynn med sausen, fordi tørket pepper trenger litt tid. Ha en god ss eller to med pepper i en tørr kjele på medium varme til hele kjøkkenet dufter nydelig av pepper. Tilsett en klunk konjakk og litt vann og kok nesten helt inn. Sett til side en god time.

En time før mat steiker du 3 ss mel i 3 ss smør på middels varme til det er godt brunet. Tilsett kraft eller buljong til sausen er passe tykk, og ha oppi konjakkpepper. Her kan du også tilsette en ts knust tørket traktkantarell for å få mer umami i sausen. Nydelig! Kok minst 15 minutter på lav varme. Visp innimellom.

Hasselback-poteter
Skjær potetene nesten gjennom i tynne skiver. Legg gjerne en tresleiv på skjærefjøla for å lettere unngå å skjære tvers gjennom.

Ha potetene i en ildfast form, legg litt smør på, litt knust hvitløk og noen urter, for eksempel rosmarin oppå og drisle litt god olje over. Topp med raspet ost og steik i en time på 200 grader. Om de blir stående lenger enn en time går det bra, bare senk temperaturen til 150 grader.

Entrecôte av elg pepres godt og grilles på høy varme ganske kort tid, og kjøttet fem minutter hvile.

Sjampinjong steikes i traktkantarellolje for å høyne smaken på sjampinjongen.

Serveres med Villmarkschutney, og kanskje noen grønnsaker for å få mer farge på retten en jeg gjorde her. Velbekomme!



 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

15 + 15 =