Publisert Legg igjen en kommentar

Elgsteik med fløtegratinerte poteter, traktkantarellsaus, steinsopp og rosenkål

Rull elgsteik i 1 ss pepper, 1 ss rosmarin og 1 ss timian. Svi i panne med traktkantarellolje på høy varme til det er stekeskorpe på alle kanter. Det kan hende du bør skru ut batteriet på røykvarsler og åpne vinduet før du gjør dette. Traktkantarellolje er laget av peanøttolje og traktkantarell, så den tåler høy varme.

Sett i steikovn på 60-70 grader og la den stå en evighet! 8 timer eller mer. Sjekk temperatur innimellom, hvis kjernetemperatur bikker 60 grader, så sett steikovn på 60-65 og hold den der. Du vil ha maks 63 grader på steika. Følg med.

Når det er en time igjen til mat kan du begynne med resten. Bløtlegg tørket steinsopp (du kan bruke annen sopp om du ikke får tak i)  Skive kokefaste poteter, og kjør i mikrobølgeovn med bittelitt melk i 7 minutter. Hakk løk og hvitløk. Ta poteter, løk og hvitløk lagvis med litt salt og litt dill. i en form, tøm på fløte til 1/3 opp på potetene. Ta gjerne litt ost på toppen og steik i 35 minutter mens steika hviler.

Når steika er 63 grader, ta den ut, sett inn potetene og kjør ovnen opp til 225 grader.

Finhakk 1 løk og blank i traktkantarellolje. Ha oppi 5-8 gram tørket traktkantarell, knus de gjerne litt, 2dl fløte og 2 dl kraft fra steika (eller vann og en buljongterning). Skal koke i 15 minutter. Bruk gjerne også bløtleggingsvannet fra steinsoppen.

Steik steinsoppen (eller annen sopp)

Serveres med gode grønnsaker til, feks rosenkål som har kokt 1 minutt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

16 − nine =