Publisert Legg igjen en kommentar

Fajitas med salsa, guacamole og ostesaus

Du trenger

Heit saus eventuelt Hel*** heit saus
1 rødløk
2 løk
4-8 serrano chili (eller annen grønn middels stor chili)
En stor bunt koriander (Tips: Finn en frukt&grønt-butikk. De selger ofte bunter med koriander som er 2-3 ganger så mye koriander som en slik lilten pinglete plante fra dagligvarebutikk)
3-400 gram god tomat eller tomatillo (sistnevnte finner du _kanskje_ i overnevnte butikk)
2 lime
1 avokado
3-400 gram kjøtt, gjerne et stykke mørbrad eller indre-/ytrefilet
Et par hvitløk
Røkt paprikapulver
3 pakrika, gjerne i forskjellige farger
Spisskummen
Salt
Pepper
Sukker (helst brun, hvit funker)
2 dl fløte
130 ost, feks 100 gram norvegia og 30 gram grana padano, eller 130 gram modnet cheddar
Mel
Smør og matolje
Hvetetortillas, kjøpte eller hjemmelagde

Slik gjør du

Marinade til kjøtt: 4 ss Heit saus, 1 ss spisskummen, 1 ss røkt paprika, 1/2 løk, 5-6 fedd hvitløk, 1 ss sukker, et par ss finhakket koriander og saften fra en halv lime. Kjøttet, gjerne et biffstykke av indre-/ytrefilet eller mørbrad, alt etter anledning marineres så lenge du gidder vente. Helst minst en time, og opp til 12 timer.

Salsa: 4-5 serrano chili (grønne små chili), 3/4 rødløk, en stor bunt koriander, 3/4 løk, 5-6 fedd hvitløk, 3-400 gram tomat (eller tomatillo om du får tak i), klype salt, klype sukker, pepper og saften fra en lime. Surret ei god stund i olje. Alt unntatt tomat og lime ei stund først. Her kunne jeg surret bare stelkene på korianderen, og tilsatt bladene til slutt..

Ostesaus: 1 ss mel , 1 ss smør, 1-2 dl fløte, 100 gram norvegia, 30 gram grana padano, pepper, paprikapulver. Lag en tykk hvitsaus av mel, smør og fløte. Tilsett ost og krydre med pepper og paprikapulver. Smelte over lav varme.

Guacamole: 1 avokado, 1/4 rødløk, 1/4 løk, 2 ss Heit saus, salt, saft fra 1/2 lime. Alt finhakket og blandet.

Ordne alt på forhånd, så du bare har igjen dette til slutt:

Faitas: Kjøttet steikes raskt på høy varme på alle sider, tas ut av gryta og settes til hvil. 3 paprika i forskjellige farger og 2 løk strimlet steikes raskt i samme gryta (som nå har et svidd belegg fra marinaden). Du kan også legge til litt eller alt av marinaden som er igjen, etter smak og behag. Skru av varmen, finstrimle kjøttet og tilsett det. Pass på at det ikke steikes nå, siden du vil beholde kjøttet rosa og saftig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

five + 10 =