Publisert Legg igjen en kommentar

Heit saus-marinert mørbrad og hjemmebakte tortillalefser

Ikke noe sier norsk helg som meksikansk mat! Her får du en oppskrift som kommer til å vinne hjertene til både familien og eventuelle gjester.

Du trenger:
400 gram mørbrad/flatbiff
2 ts røkt paprikapulver
1 ts koriander
1 ts spisskompetanse
2-4 ss Heit saus
2 paprika, gjerne i forskjellig farge
2 løk

Til guacamole:
1 avokado
Litt av løken nevnt over
Litt av paprikaen nevnt over
0,5 chili
0,5 ts salt
1 ts eddik
1 ts sitronsaft

Til tortillalefser:
3 dl mel
0,5 dl nøytral olje (raps, solsikke..)
0,5 ts salt
1 ts bakepulver
1 dl lunkent vann

Gætt til grill og pizza chilisaus for topping i tillegg til guacamolen.

Sånn gjør du
Mariner kjøttet i Heit saus (2ss=mild, 4ss=sterk), røkt paprikapulver, spisskummen og koriander. La gjerne stå en time eller to.

Mens kjøttet marinere kan du lage tortillalefser. Bland sammen 3dl mel, 1 ts bakepulver, 0,5 ts salt, 1 ts sukker og la stå en time eller to. Del i 5, kjevle tynt og steik i tørr panne. Pensle godt med vann på begge sider og legg under et fuktig klede fortløpende.

Stek kjøttet på høy varme til du får fin skorpe. Sett til side så det får hvile litt.

Strimle 2 paprika og 2 løk. Ta av litt og ha i en beholder, sammen med 0,5 chili (ta ut frøene om du er litt var for sterk mat), 0,5 avokado, 0,5 ts salt, 1 ts eddik og 1 ts sitronsaft. Kjør stavmikser på denne blandingen, og vend sammen med terninger av den siste 0,5 avokadoen.

Varm opp resten av paprikaen og løken i stekeskyen og oljen som ble igjen fra du stekte kjøttet.

Skjær kjøttet i tynne skiver, bland sammen med paprika og løk og server.

God helg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 + three =