Publisert Legg igjen en kommentar

Hjemmelagde vårruller med 3 forskjellige dipsauser

Ja, jeg vet det er en diger oppskrift, men det er ganske praktisk å lage mange når man først er i gang. Sett av en halv helgedag, og få med hele familien på rulling, det er både trivelig og nyttig. Neste gang kan du bare rulle rett ned til sausen!

80 store eller 120 små vårruller:

4 skalker kål
6 gulrot
3 løk
1 hvitløk
3 chili
1 fenikkel
4 ss finhakket ingefær
1 ts nellik
1 ts stjerneanis
1 ts kanel
1 ts koriander
1 ts pepper
1 dl østerssaus

Vårrull-papir, jeg pleier å bruke TYJ Spring roll pastry, grønn pakke med 40 ark i hver, og da blir det 80 vårruller av oppskriften. Du finner dette på butikker som fører utenlandsk mat.

250g glassnudler, bløtlagt en halvtime.

1-1,2 kg kjøtt, jeg pleier å bruke noe røkt svinekam og noe kylling.

Kutt gjerne kjøttet i små terninger, det gir fin tekstur. Steik forskjellig type kjøtt hver for seg og sett til side.

Strimle kål og gulrot, hakk fenikkel, løk, hvitløk og chili. Ha litt olje i en stor gryte, fyll på med grønnsaker og krydder og steik til kålen faller litt sammen. Tøm over østerssaus og bland.

Med to typer kjøtt deles grønnsaksblandingen i to digre boller. Klipp de bløtlagte glassnudlene i små biter (1-2 cm) og ha i bollene, ha i kjøttet og bland godt.

Nå er det på tide å rope inn resten av familien, for å rulle 80-120 vårruller tar litt tid. Ha på en stor skje blanding, lim med sammenvispet egg, brett og rull. Legge ved siden av hverandre og fryse ned alt som ikke skal spises med en gang.

Friteres i olje på 180 grader et par minutter (til gyldne), eller pensles med olje og steikes i steikovn på 225 grader 20 minutter. Snu de midtveis. Disse kan gå rett fra fryseren til frityrgryta eller steikovn, så nå har du mange raske middager!

Sterk syrlig limedip:


0,5 finhakket chili
1 ss finhakket ingefær
1 ss sukker
Saften av 1 lime og omtrent like mye østerssaus. Bland og la stå 15 minutter.

Sursøt saus:


1 dl ananasjuice (eller det som er i en boks med ananasbiter holder)
2 dl vann
4 ss eddik
3 ss ketchup (jada, det er lov 😉
1 dl sukker, hvitt eller brunt
1 ss maisenna
1 gulrot, skjært i tynne skiver.

Bland litt vann og maisenna i en kopp og sett til side. Ta resten av vannet, ananasjuice, eddik, sukker og ketchup i en kjele og kok opp. Rør godt mens du har i maisennajevningen og la koke under omrøring til det tykner. Ta av platen og ha oppi gulrot og ananas.

Sennep med honning og granskudd-dip

Det er rett og slett Sennep med honning og granskudd som er tynnet ut med litt kaldt vann. Nydelig til vårruller!

Sennep med honning og granskudd

kr 69,00

Myke granskudd fra den reneste skogen i Solør er kokt for å få ut den gode smaken av ferske granskudd, før væsken er silt av og redusert, tilsatt sukker og kokt til en sirup.  Denne sirupen, sammen med honning fra Finnskogen blandes med knuste økologiske sennepsfrø, både gule og brune, eddik og en liten klype havsalt.

22 på lager (kan bli restordre)

Kategori:

Tilleggsinformasjon

Vekt 250 g

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Sennep med honning og granskudd”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

fourteen − 11 =

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5 − two =