Publisert Legg igjen en kommentar

Kebabtallerken med lys saus, Gætt til grill og pizza chilisaus og pitabrød

Jeg har bedre oppskrifter på kebab, jeg lover. Men det er bare onsdag, og å lage skikkelig kebab tar litt tid, så det får vi komme tilbake til. I dag har jeg juksa litt og kjøpt både kebabkjøtt og pommes frites. Og jeg bruker Gætt til grill og pizza chilisaus til, det gjør jeg alltid. Jeg kunne like gjerne limt på en ny etikett og kalt den kebabsaus.

Dette blir uansett alt for godt, og du kan i dag få en bra oppskrift på pitabrød og lys kebabsaus!

Pitabrød:
Ha en plan, gjerne kvelden før eller hvertfall før du reiser på jobb og sett en enkel deig:
7 dl mel
1 ts salt
2 ts sukker
1 pk tørr eller fersk gjær
3 dl kaldt vann
Et par ss olivenolje

Løs opp gjær i kaldt vann, bland sammen alt unntatt oljen og elt sammen, helst i kjøkkenmaskin på lav hastighet i 10 minutter. Juster med mel/vann så du får en bløt deig (men ikke røre). Kjør opp hastigheten et blunk på slutten så deigen slipper kantene og ha oppi litt olivenolje og skru av maskinen rett etterpå, da bør du få et tynt lag med olje rundt deigen.
Dekk til og sett deigen i kjøleskapet til den skal brukes, 6-16 timer er helt fint.

Del i 8, trill boller og la de stå 20 minutter mens du ordner lys kebabsaus (se nedenfor).
Klem bollene flate (0,5-1 cm) og steik på 225° til de har blåst seg opp og 1 minutt til. Ikke steik for lenge, da blir de tørre. Ja, de er gjennomstekte.

Lys kebabsaus:
Bland 2 dl yoghurt naturell, 1 dl  majones og 1 ss Heit saus. Ha oppi litt salt, 1-2 finhakket hvitløksfedd og en teskje persille. Sett kaldt til den skal brukes.

Litt salat, litt pommes frites, litt kjøtt og litt Gætt til grill og pizza chilisaus må til. Det er lov å forsyne seg flere ganger!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

one × 4 =