Publisert Legg igjen en kommentar

Kremost

Kremost av yoghurtkultur er enkelt. Prinsippet er at du lager yoghurt først, så siler vekk nok myse. Det tar et døgn eller to, men er ikke mye jobb.

Varm opp melk (bruk det du har, her er det brukt halvannen liter lettmelk, en liter ekstra lett melk og en pakke fløte) til 85 grader (mellom 80 og 90 er nøyaktig nok) og hold temperaturen der en time. Senk temperaturen til 43 grader (mellom 40 og 47 er nøyaktig nok) enten i vannbad eller bruk tiden det tar. Tilsett 1 ss yoghurt pr liter melk. Hold temperaturen så godt du kan i fem timer.

Akkurat nå har du masse yoghurt, så nå kan du ta av det du ønsker til feks vaniljeyoghurt, yoghurt-is, yoghurt naturell etc.

Sil vekk myse gjennom et fuktig klede til du har ønsket konsistens. Det tar 8-24 timer alt etter hvor fast du vil ha kremosten.

Smak til med salt og friske urter. Server gjerne på rustikke rosmarinkjeks.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

three × five =