Publisert Legg igjen en kommentar

Kremost

Kremost av yoghurtkultur er enkelt. Prinsippet er at du lager yoghurt først, så siler vekk nok myse. Det tar et døgn eller to, men er ikke mye jobb.

Varm opp melk (bruk det du har, her er det brukt halvannen liter lettmelk, en liter ekstra lett melk og en pakke fløte) til 85 grader (mellom 80 og 90 er nøyaktig nok) og hold temperaturen der en time. Senk temperaturen til 43 grader (mellom 40 og 47 er nøyaktig nok) enten i vannbad eller bruk tiden det tar. Tilsett 1 ss yoghurt pr liter melk. Hold temperaturen så godt du kan i fem timer.

Akkurat nå har du masse yoghurt, så nå kan du ta av det du ønsker til feks vaniljeyoghurt, yoghurt-is, yoghurt naturell etc.

Sil vekk myse gjennom et fuktig klede til du har ønsket konsistens. Det tar 8-24 timer alt etter hvor fast du vil ha kremosten.

Smak til med salt og friske urter. Server gjerne på rustikke rosmarinkjeks.

Publisert Legg igjen en kommentar

Blåbærsvingen mess

Lakrispikekyss med krem, frukt og bær. Ja, det stemmer at denne desserten er inspirert av Eton mess. I sesong bruker du selfølgelig friske bær fra hagen eller skogen, men nå i april bruker du noe annet. Her har jeg brukt mango og granateple, fordi det var det jeg også brukte i forretten.

Pisk krem med litt melis i (ikke for mye), del opp frukt og bær, del lakrispikekyss i fire og dander i dessertskåler. Dryss over litt hakket pistasjnøtter. Luksus!

Publisert Legg igjen en kommentar

Reker i Heit saus

Denne ble servert som forrett, men legg til litt godt brød og du har en nydelig lunsj eller kveldsmat.

Rens reker (eller kjøp ferdig renset om du er litt lat) og vend i Heit saus.

Dander med rukkula og noe søtt/syrlig frukt og bær. Her med mango og granateple og noen chiliflak  Ta ut frøene på chilien om du ikke er så glad i sterkt, jeg lar de være med. 😉😍

Heit saus

kr 89,00

Lokalt dyrket usprøytet chili, løk og hvitløk har ligget på saltlake i ukesvis for å fermentere før det er tilsatt eddik, finmost og silt. Sausen er tyntflytende og smaker godt av chili, litt syrlig og litt heit i smaken. Den er ikke skummelt sterk, men det er mye smak til mange måltider!

Passer godt som ingrediens/krydder til pasta, wok, fisk, eggeretter, potet og mye, mye mer.

Ingredienser: Fermentert chili, løk, hvitløk og eddik.

4 på lager

Kategori:

Tilleggsinformasjon

Vekt 290 g

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Heit saus”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5 × two =