Publisert Legg igjen en kommentar

Soppsuppe

Enkel – 4 porsjoner.

400 gram fersk/fryst sopp, gjerne skogsopp hvis du har. Du kan også bruke tørket sopp  eller en kombinasjon av tørket og fersk/fryst sopp. Da bruker du 8 gram tørket sopp pr 100 gram fersk. Tørket sopp knuser du litt og har rett i suppa  ingen bløtlegging er nødvendig.

Spar noen av de ferske soppene til garnityr og hakk resten.

1 løk, hakket
2 stenger selleri, hakket
Steik løk, den hakkede soppen og selleri på middels varme i litt smør til det er mykt.
Tilsett 8 dl kraft (eller vann og 2 buljongterninger), 1 ts timian, den tørkede soppen og la koke i 15 minutter.
Kjør jevn med stavmikser, tilsett 2 dl fløte, varm opp og hold varm. Smak til med salt og pepper.

Sprøstek resten av soppen til garnityr (høy varme i smør), drisle noen dråper traktkantarellolje over og gjerne et lite dryss persille..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

14 + five =