Publisert Legg igjen en kommentar

Traktkantarell-risotto

Denne må jeg bare ha et par ganger i måneden. Enkelt og veldig, veldig godt! Du kan lage den som forrett eller som hovedrett. Nedenfor er oppskrift som hovedrett til to skrubbsutne voksne.

Du trenger:
1-2 løk
10 gram tørket traktkantarell
8-12 dl væske, enten bare vann og 2 buljongterninger, eller erstatte noe av vannet med hvitvin eller kraft i stedet for buljongterninger og vann. Jeg pleier å bruke vann og buljongterning til hverdags.
3 dl risottoris
1 ts grovkvernet pepper
50 gram hard smakfull ost, feks parmesan eller grana padano
Traktkantarellolje eller annen olje

 

Slik gjør du:
Sett vann+buljong eller kraft på varme i en liten kjele. Start med å varme opp 8 dl.
Hakk og blank 1-2 løk på middels varme i olje i en større gryte eller vid og dyp panne.
Ha oppi risen og blank videre ett minutt eller to, pass på så det ikke svir.
Tilsett traktkantarell og 1 ts pepper og et par desiliter av den varme kraften/buljongen. Hvis du skal slå på stortromma her har du oppi et par dl hvitvin først.
Kok under omrøring til deg begynner å bli tørrere, tilsett mer væske og gjenta til risen har passe konsistens. Det tar 15-20 minutter. Smak på når du tror det nærmer seg, det skal være litt tyggemotstand. Og husk at risen trekker til seg noe mer fuktighet etter du skrur av varmen, så ha klart litt ekstra væske så det ikke blir veldig tørt. Dryss over 50 gram revet hard ost, rør om og server. Gjerne med noen proteiner til, feks erter og kylling. Her kan du variere i det uendelige.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

sixteen − five =